måndag 18 maj 2009

Uterum nästan

Nyss hemkommen från Skåne efter intensivt arbete med vårt badrum, farstu och tomten. Nu börjar man ana hur bra det kan bli.

Snart kommer vi att ha en välkomnande farstu som blir något mellan ute och inne. Golvet är flytet, värmekablarna på plats och väggarna putsade. Återstår bara att lägga klinker och sätta tak, så kan vi flytta in. Vi tror att det kan bli ett favoritrum för både frukost, lunch och middag. En regnig dag kommer vi givetvis att sitta här med en god bok, en Caffe latte och en god kaka. Ett eller två glas vin kommer säkert också att slinka ned....

Farstun kommer att bli helt perfekt för övervintring av mindre härdiga växter, vår Afrikas blå lilja får flytta hit över vintern. Skulle vara kul med citron och fikon. Vi får väl se vad det blir.
På golvet blir det klinker i terrracotta, samma som vi redan har lagt i hallen och köket. Vi köpte det billigt på Bauhaus för 179 kr per kvadratmeter för två år sedan.
Vi har som filosofi att renovera huset med billiga men bra material. I de flesta fall har det gått bra, men i det här fallet är jag faktiskt inte helt nöjd. Det är visserligen snyggt trots sitt låga pris, men tyvärr är det inte glaserat så det är lite svårare att hålla rent. Jag ska undersöka om det går att behandla på något sätt, så att man slipper få skurgummeknän. I vart fall vill vi ha samma klinker som i hallen, så nu är det bara att fortsätta med det.

Ytterdörren ska få klarglas så att vi får in mer ljus i farstun. På väggarna vid entrédörren kommer vi att montera hyllor och förvaringsfack. Vi får se vad som ska förvaras, kanske stolsdynor för utemöblerna, någon ljuslykta, trädgårdsredskap, böcker mm.

Mellan farstun och hallen kommer vi att sätta en pardörr. Eftersom det inte är standardhöjd i taket, har vi beställt en måttanpassad dörr. Snickaren som är en mycket skojfrisk man på 80 + vill inte ha betalt i förskott, eftersom han inte kan garantera att dörren blir färdig. Han jobbar i sitt eget snickeri varje dag utom på julafton och långfredag. Väntetiden är lång. Vi beställde i julas och i juli ska vi få våra dörrar. Det blir glasdörrar, så att vi får in ljuset i hallen.

2 kommentarer:

  1. Det var väl en sällsynt klarsynt snickare som resonerar så med sina 80+. Han är säkert en utmärkt hantverkare.

    SvaraRadera
  2. Va kul min första läsare! Kanske man kan få besök av dig i Tånebro i sommar?

    SvaraRadera